ビールを多く試すと、そのうちに以前飲んだのを忘れて、また購入してしまうことがあります。
これもその一つですが、1回目に飲んだ時と2回目の時とコメントが違います。
地ビールは品質安定せず、ロットによって味が違うのはよくあることですが、ここまで違うとは・・・
それとも、店頭での管理の違いかな?
ともあれ、このビールは、ベルギー西部の小さな町、ポパリンヘ(Poperinge:”教皇の指環の”という意)の地ビールで、ホップの生産と芸術の町です。この地方の方言でホップをHommelといいます。”ポパリングのホップビール”という非常にほんわかした名前です。6~8℃で飲むのがお勧めだそうです。
In the area of Poperinge, which is a little town in the west of Belgium, harvesting hops is a main industry and art. In the local dialect, hommel means hop and therefore the name of beer is Popering honmmel bier (=Popering Hop Beer). Best served ast 6-8C.
Country Belgium
Brewer N.V. van Eecke S.A. in Watou
Foundation
Alcohol 7.5%
It is muddy brown colour beer with bitter taste. Also it is aroma like licking metal.
When drinking second time, rich and creamy foam and fruity aroma. Nice.
Why such difference?
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