ドイツで”強いビール”と言えばボックビールなのですが、そのボックビールでも、とりわけアルコール度数を高めるため、醸造所で凍らせる手法で造られるビールをアイスボックといいます。氷点ではアルコールが凍らない特性を利用し、ビールが凍り始めた段階でその氷部分を取り除くと、残った液体はアルコール濃度が高いものとなります。ウォッカや、ドイツのアイスワインと同じ論法で造られる高アルコールビールです。このアヴェンティヌスアイスボックは上面発酵が終了すると、タンク全体の温度を下げて氷結させ、表面の氷部分を取り除きます。これを2週間繰り返し、非常に丁寧な製造方法のため、少量生産しかできない貴重なビールです。
Schneider's Aventinus strong wheat beer takes its name from Aventine Strasse in Munich, where the brewery had a bottling store. The connection has been upgraded and the label now shows the image of Johannes Aventinus, historian of Bavarian people.
Schneider's Aventinus strong wheat beer takes its name from Aventine Strasse in Munich, where the brewery had a bottling store. The connection has been upgraded and the label now shows the image of Johannes Aventinus, historian of Bavarian people.
Country Germany
Brewer Privat Weißbierbrauerei G. Schneider & Sohn
in Kelheim
Foundation 1872
Alcohol 11.2%
Comments
It is dark brown beer with sweet
taste. Slow drink type.
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