2016/01/10

Hitachino Brewing Lab.

日本のクラフトビールさきがけである常陸野ビール(木内酒造)のラボが東京神田のマーチエキュート神田万世橋(旧万世橋駅)にあり、立ち寄ってみました。
ニッポニアと賀正ビールをオーダーし、入り口横には小さな醸造タンクが。
お店の方に聞いてみると、単なる飾りではなく、稼働しているとのこと。
オリジナルのビールを造る(120L)ことができ、イベントや結婚式の引き出物等に引き合いがあるとのこと。
なるほど、だからラボなのか。
賀正ビールはアルコール度数8%で5種類のスパイスとコリアンダーの香りが利いたすばらしいエール(ベルジャンストロングエールタイプ)でした。
http://hitachino.cc/brewing-lab/
http://www.maach-ecute.jp/

Hitachino Brewing Lab. locates at mAAch ecute Kanda Manseibashi in Tokyo. Even if small beer pub, it is actually showy concept. Brewery tanks are installed beside of counter and original beer can be brewed with staff's instruction. The minimum lot is 120 litter therefore not for hobby use but the facility is utilized for something event or presents at a wedding reception etc.

http://hitachino.cc/brewing-lab/en/
http://www.maach-ecute.jp.e.of.hp.transer.com/























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