2011/07/24

Zlatopramen from Czech Republic

一般的にビールはアルコール度数何%と表示されますが、チェコではバリング度数が一般的に使われます。
このバリング度というのは、ビールが発酵する前の麦汁糖度の指標で、バリング度10度はだいたいアルコール度数が4%前後、17度では6~7%です。おいしいビールというのはだいたいバリング度12度以上のものを指しますので、このズラトプラメンは今一歩か?
私のコメントでも苦みがあまりなく、すーっと飲みやすいとあります。


In generally, we check alcohol % for beer but Balling degree is common in Czech Republic.
Balling degree is scale indicating density of sugars in wort, devised by C J N Balling.
Balling 10 degree is almost same with alcohol 4% and Balling 17 degree is alcohol 6-7%.


Country Czech Republic
Brewer Drinks Union a.s. in Krásné Březno
Foundation 1642
Alcohol 4.9%
Comments
Golden colour beer with rich foam. Not bitter taste in spite of Czech beer. Smooth to drink.

0 件のコメント:

このブログを検索