2012/08/05

Pietra from France

フランスはコルシカ島の地ビールです。コルシカ島といえば、ナポレオンの出身地で、歴史的にイタリアとフランスの間で帰属に翻弄された島です。
コルシカ島では栗の木は聖なる木とされ、山間地主体のコルシカ島では、麦の栽培に難儀し、栗の粉を使用したパンが主食でした。よって、麦芽に栗の粉を混ぜてビールを作る事を思い付き、できたのがこのピエトラです。このピエトラ(Pietra)は産みの親であるドミニク(Dominique)の出身地ピエトラセラ村(Pietraserra)をもじって命名されました。


Pietra Beer, the original product from the Brewery is a specialty bottom-fermentation beer and a beautiful amber colouring. It is brewed using tradition and craft methods from selected malts and Corsican chestnut flour. Mixed to the malt during mashing, the chestnut is used as a prime ingredient rather than as flavouring. This blend, unique in the world, gives Pietra its distinctive personality.



Country France
Brewer Pietra in Corsa France
Foundation
Alcohol 6.0%
Comments
It is amber coloured and good balanced taste.

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